StartsidaOm PlåtverketGator och parkeringarNyinflyttad?MedlemsinformationNyheterMedlemssidorÄgarbyteKontakt
Gator och parkeringar
Tomtgräns mot gatan
Snöröjning

Plåtverkets Samfällighetsförening             

                                                                                                                                Västerås september 2019

 
Parkeringsförbud

Observera att enligt beslut på årsstämman gäller parkeringsförbud på alla våra gator sedan hösten 2019.
Bildresultat för parkering

På årsstämman 2017, togs beslut om att ta bort 24 tim regeln för parkeringsplatserna vid Smältverksgatan och Plåtverksgatan. Detta för att i huvudsak ge möjlighet för våra gäster att parkera flera dagar vid besök hos oss.

Följande gäller från 1 Juni 2017:

  • Giltigt parkeringskort skall lämnas synligt i framrutan på fordon.

  • Parkering är tillåten för Personbil Klass 1 och 2 (klass 2 är personbilar med så kallat bostadsutrymme = vissa husbilar, se www.transportstyrelsen.se och sök på ditt reg.nr. om du är osäker)

  • Parkering är tillåten alla dagar och alla tider. (ej tidsbegränsat)

  • Parkering är ej tillåten för fordon som är avställda.

 

Efterföljs inte parkeringsreglerna enligt gällande skyltning, kommer parkeringsbolaget NOKAS att ta ut en kontrollavgift av fordonsägaren.

Alla fastigheter i Plåtverkets Samfällighet har rätt till 2 st parkeringskort och dessa följer sedan med fastigheten. Det innebär att vid ev. försäljning överlämnas korten till nya fastighetsägaren och skulle ett parkeringskort tappas bort så kostar det 500 kronor att få ett nytt kort.

Vi hoppas att alla gäster och boende ser positivt till den förändring, att kunna parkera i några dagar i sträck och att vi alla tar ett eget ansvar att följa de regler vi har i föreningen.

Det betyder även att vi försöker undvika att parkera längs våra trånga gator och istället utnyttjar våra två parkeringsplatser samt att vi inte använder parkeringsplatserna som uppställningsplatser för bilar/husbilar under en längre tid.

 

Önskas mer information eller om du har synpunkter så går det bra att kontakta Styrelsen på mejl styrelsen@platverket.se eller Adnan Glibo, ansvarig för Mark & Gator på tel 070-748 76 85 eller Ordförande Mikael Lagerberg 070-971 63 97

 

Med vänliga hälsningar

Styrelsen

 

Uppdaterat 2019-11-24
Utskriftsvänlig sida
Plåtverket Samfällighetsförening, Bäckby, Västerås 2004 - 2016
Provided by Webforum